A Metal 99 Kft. tevékenységi köre kötöttpályás vasúti járművek és autóbuszok ajtóinak, ablakainak tervezésére, gyártására illetve javítására terjed ki, de foglalkozunk tömegközlekedési eszközök alkatrészeinek előállításával, javításával vagy akár felújításával is.

Mindezek mellett tevékenységünk magába foglalja a fémszerkezetgyártást, javítást és a lemezmegmunkálást is.

Megrendelőink igényeit egy közel 120 fős apparátus valósítja meg. A termelés hátterében egy innovatív tervezőcsapat áll, amelyet magasan kvalifikált gépészmérnökök és technológusok alkotnak. A cég folyamatosan fejlődő gépparkja, képzett szakmunkás csapata szinte bármilyen, a cég profiljába illő ötlet megvalósítására képes. Kollégáink teljes mértékben elkötelezettek arra nézve, hogy termékeink és az általunk nyújtott szolgáltatások kifogástalanok legyenek megrendelőink számára.

Ismerd meg bővebben cégünk történetét és, hogy honnan hová jutottunk az elmúlt több mint 30 éve tartó sikerünk útján!

CÉGTÖRTÉNET

1991.
Alapítás éve

A Metal 99 Fémszerkezet Gyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot 1991. október 1-jén alapította meg néhány vállalkozó szellemű fiatal Dabason. A cég fő tevékenységi köre ekkor a kötöttpályás és közúti tömegközlekedési járművek ajtóinak és ablakainak, valamint különböző lemezalkatrészeinek javítása és erősáramú villamos berendezéseinek felújítása volt. Ezt akkoriban két műhelyben valósították meg, a készülékszerelő üzemben és a lakatos üzemben. A szervezet jogelődje már 1980-tól partneri kapcsolatban állt a Budapesti Közlekedési Vállalattal, ezt a kontaktot pedig a Metal 99 Kft. sem hagyta veszni. A BKV Zrt. akkori kissé elavult gépjárműparkja így állandó munkát biztosított a cég számára.

2006.
Mertünk nagyot álmodni - Saját fejlesztésű ajtó-és ablakgyártás indítása tömegközlekedési eszközökre

Az évek folyamán sikerült további neves vállalatok beszállítójává válni, mint például a Diego Kft-nek. Számos magyarországi, szlovákiai és romániai üzletébe egyedi fejlesztésű polc- és állvány rendszert készített a cég és készít napjainkban is. A 2005-ben megalakult (jelenlegi) tulajdonosi kör a sikerekre való tekintettel úgy döntött, hogy a szolgáltató tevékenységek mellett saját fejlesztésű termékek gyártásába kezd 2006-tól. Innentől kezdve dinamikus ütemű fejlődés vette kezdetét.

2010.
Első nemzetközi kiállításunk

2007-ben a MÁV csoport is felfigyelt a cégre és ajtófejlesztéssel bízta meg, amely elkészültével először tudott részt venni Európa egyik leginnovatívabb és legnépszerűbb tömegközlekedési kiállításán, az Innotranson. A MÁV ettől kezdve folyamatos megrendelőjévé vált a vállalatnak és olyan munkákkal bízta meg a céget, mint például 110 vasúti kocsi régi, mechanikus ajtóinak automatizálása. A Kft. megállíthatatlan volt a nemzetközi piacra lépés útján. Az Innotrans-on kívül rendszeres résztvevője lett a hannoveri autóbusz és haszongépjármű, illetve a Brüsszelben két évente megrendezendő, Európa egyik legnagyobb autóbusz kiállításnak. A részvétel pedig meghozta gyümölcsét.

2012.
A Hanning&Kahl vezérképviseletében

A cég történetének egyik legnagyobb elismerése 2012-hez köthető, amikor a Hanning & Kahl, német vállalat vezérképviseletévé vált vasúti fék- és váltóberendezések forgalmazása és javítása terén. Később pedig már nem csak a váltóállító berendezések javításával, hanem azok környezeti eszközeinek értékesítésével is foglalkozni kezdett a cég. Így kapta meg 2014-ben a Combino villamosok fékberendezéseinek javítását és az egész budapesti Combino flotta felújítási munkáját.

2015.
Bővülés - Szerelő csarnok megépülése

A megrendelések számának növekedése egyenesen arányos volt a cég üzemkapacitásának növelésével. A lakatos- és készülékszerelő üzem egy forgácsoló és felületkezelő műhellyel egészült ki. Az ajtógyártás egyre magasabb szintre lépése később azonban megkívánt egy különálló szerelő üzemegységet, így 2014-ben 500 négyzetméteres, 2015-ben pedig egy 1000 négyzetméteres csarnokkal egészült ki a telephely. Ennek eredményeképpen a társaság közel 4500 négyzetméteren tehet eleget partnerei megrendeléseinek.

2021.
Tovább a fejlődés útján - Raktár épület átadása

2020-ra szintén mérföldkőhöz ért a cég bővülések tekintetében, mivel az üzemek átszervezésére és kibővítésére új, modern forgácsológépek beszerzésére, illetve a raktári kapacitás bővítésére került sor, aminek a célja a munkafolyamatok hatékonyságának növelése és a munkakörülmények korszerűsítése volt. Ennek köszönhetően jelenleg raktári kapacitásunk több, mint 1200 m2-re bővült.