HKAz észak-németországi Oerlinghausen telephelyű, nagyhírű Hanning & Kahl GmbH a közúti villamosvasúti technika meghatározó szereplőjeként 1993 óta szállít villamosvasúti váltóhajtóműveket és vezérlőszekrényeket Budapestre. A közúti, vasúti alkalmazások mellett a metró üzem, iparvasutak és mellékvonalak számára is egyre több megoldást kínálnak.
Cégünk 2010 óta látja el a saját területén piacvezető cég kizárólagos magyarországi képviseletét, mely a kereskedelmi szolgáltatások mellett, a váltóhajtóművek és fékberendezések javítását is magában foglalja. 2014-ben megkezdtük a Combino villamosok mechanikus fékrendszerének felújítását.
A Hanning & Kahl GmbH és a Metal 99 Kft. együttműködésének eredménye a budapesti közlekedésfejlesztésben is tetten érhető:

▪   19 váltóhajtómű és vezérlőszekrény beépítésére került sor az 1-es és a 3-as villamosvonal valamint a Széll Kálmán tér felújítása során, illetve a budai fonódó kivitelezésekor
▪   megjelent Magyarországon az első integrált, a járműérzékelést is magában foglaló jelzőberendezés
▪   váltóállító és foglaltság érzékelő alrendszer, valamint két váltóhajtómű beépítésére került sor a Széll Kálmán tér felújítása során
▪   váltóállító és váltóhajtómű berendezés üzemel a Deák Ferenc téren

A Metal 99 Kft. nem csak forgalmazóként, hanem szakmailag kompetens partnerként is képviseli a Hanning & Kahl GmbH-t, így a tervezéstől a beépítésen át az üzemeltetésig, és az esetleges hibaelhárításig teljes gyártói háttérrel állunk a partnerek rendelkezésére.
Újdonságként kínáljuk a távmegfigyelő rendszert, melyet a Hanning & Kahl GmbH leányvállalata fejlesztett ki a saját gyártású berendezések távmegfigyeléséhez. Segítségével csökkenthetőek a karbantartás költségei, és pontosan nyomon követhetővé válnak az üzemviteli folyamatok.

galéria